beeldmerk vriesdonk clinic

Dr. Wouter Peeters

Plastische Chirurgie en microchirurgie
Wouter Peeters studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en de K.U.Leuven, waar hij in 2003 zijn diploma behaalde (summa cum laude). Hij specialiseerde zich vervolgens in de plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde vanuit het UZ Gasthuisberg te Leuven. Al erg vroeg in de opleiding legde hij een groot accent op het ontwikkelen van microchirurgische vaardigheden, onder andere door deel te nemen aan de training microchirurgie bij prof. Boeckx in Maastricht.

Esthetische chirurgie
Dr. Peeters genoot tevens opleiding in het AZ Groeninge te Kortrijk waar de nadruk lag op de esthetische chirurgie. Hij diepte zijn kennis van de esthetische chirurgie verder uit door verscheidene bezoeken aan buitenlandse faculteiten zoals Yale University (Connecticut, USA) en Karolinska Instituut (Stockholm, Zweden). Hij schoolde zich bij in nieuwste technieken van borstreconstructies, gelaatsverjonging en body contouring op cursussen in Rome, Madrid, Barcelona, Parijs, Berlijn, München, Stockholm, Dallas (Texas, USA) en Cancùn (Mexico).

Ervaring

Academisch

Wouter Peeters werkte van 2009 tot 2011 als staflid in het academisch ziekenhuis AZM te Maastricht. Hij was er actief in de multidisciplinaire teams voor borstreconstructie en hoofd- en halsreconstructie. Hij was er betrokken bij tal van klinische studies en gaf opleiding aan assistenten plastische chirurgie. Sinds 2010 is dr. Peeters lid van de Medical Advisory Board van Merz Aesthetics, een van de marktleiders van fillers en botulinum toxine.

Borstchirurgie

De borstkliniek Voorkempen van AZ KLINA te Brasschaat en AZ St-Jozef te Malle trok dr. Peeters in 2011 aan als reconstructief chirurg, zowel voor de microchirurgische reconstructies met eigen weefsel (DIEP flap), als de reconstructies met borstprothesen. Dr. Peeters neemt deel aan wekelijks multidisciplinair overleg (moc) waar de mogelijkheden van reconstructie na beperkte tumorectomie en totale mastectomie samen met uw gynaecoloog, oncoloog, radioloog en radiotherapeut meteen besproken worden. Het bundelen van verschillende visies leidt tot een correcte, veilige indicatiestelling en een optimaal esthetisch resultaat.

Jaarlijks worden meer dan 100 borstreconstructies uitgevoerd in nauwe samenwerking met alle leden van de borstkliniek.

In AZ KLINA worden op regelmatige tijdstippen info-sessies georganiseerd waar de dokter alle methodes van borstreconstructie toelicht.

Daarnaast is er een groeiende vraag naar esthetische operaties van de borst (borstvergroting, borstlift, borstverkleining, lipofilling, etc.). Het gebruik van de nieuwste technieken zoals 3D-computersimulaties leidt tot een voorspelbaar, gecontroleerd en optimaal esthetisch resultaat.

Dr. Peeters beschikt over een VECTRA-apparaat.  Deze nieuwe technologie stelt de dokter in staat om tijdens het consult 3D-beelden te maken, die gebruikt worden om het resultaat van een esthetische of reconstructieve ingreep te simuleren.

Injectables

Er is een steeds grotere vraag naar gelaatsverjonging met botulinum toxine en fillers. Dr. Peeters werkte mee aan verschillende klinische studies over het veilig gebruik van deze producten, en leidde verschillende workshops in binnen- en buitenland.

Vriesdonk Clinic

In 2012 opende dr. Peeters een privé-praktijk in Ekeren. In 2019 richtte hij de Vriesdonk Clinic op in Brasschaat. U kan er in een rustige en private sfeer uw medische problemen of uw esthetische wensen met hem bespreken.

U bent onze prioriteit.