vriesdonk beeldmerk

Overige procedures

Overvloedig zweten, overtollige huid, gescheurde oorlellen, ook dit zijn problemen waar we u mee kunnen helpen.

Overvloedig zweten

Heeft okselzweet invloed op uw dagelijks leven?  Dit is een frequent voorkomend probleem en wordt ook hyperhidrose genoemd.

Er zijn verschillende lichamelijke oorzaken voor hyperhidrosis, zoals suikerziekte of een te hard werkende schildklier. Als lichamelijke oorzaken uitgesloten zijn, kan men trachten zijn levensstijl aan te passen (minder stress, koffie, kruiden, enz.), maar als ook dit niet helpt, kan een inspuiting met Botulinum toxine (beter gekend als Botox® of Bocouture®) een oplossing bieden.

Deze behandeling kan buiten het ziekenhuis gebeuren. Er worden in de oksel verschillende kleine prikjes gegeven om plaatselijk de zweetproductie zo goed als volledig uit te schakelen. De werking varieert van 4 tot 8 maanden.

Een behandeling kan uw comfort in belangrijke mate verbeteren indien u lijdt aan ernstige axillaire hyperhidrose.

Kostprijs: € 400

Buikwandcorrectie of Abdominoplastie

Hier vindt u meer informatie over operaties die overtollige huid en/of vet ter hoogte van de buikwand verwijderen en de buikwand verstevigen. Zo’n operatie wordt ook abdominoplastie genoemd.

Eerste consult

De plastisch chirurg zal tijdens het eerste consult vragen naar uw voorgeschiedenis en de medicatie die u neemt. Bepaalde medicijnen dienen gestopt te worden vóór de ingreep. Ook wordt geadviseerd zes weken voor de ingreep te stoppen met roken om problemen met de wondgenezing te voorkomen.

Om uw ingreep vlot en veilig te laten verlopen is het belangrijk aan de chirurg duidelijk te maken welke buikoperaties u reeds onderging.

Als u overweegt een buikwand-correctie te ondergaan, is het belangrijk hierover een realistisch verwachtingspatroon te hebben. De plastisch chirurg zal met u bespreken wat u mag verwachten. Ook de plaats en de lengte van de littekens zullen duidelijk besproken worden.

In de meeste gevallen vergoedt uw ziektefonds een groot deel van de kosten van chirurgie, anesthesie en hospitalisatie. Soms komt een bijkomende hospitalisatie-verzekering ook nog tussen in het esthetisch supplement dat bij deze ingreep wordt gevraagd als een liposuctie van de flank wordt uitgevoerd.

Dag van operatie

De operatie wordt uitgevoerd onder algemene narcose.

De ingreep duurt ongeveer twee uur en wordt door dr. W. Peeters zelf uitgevoerd. Voor de start van de operatie, wordt door hem een patroon afgetekend op de huid van de buik en de flanken. Dit gebeurt in staande positie om een zo symmetrisch mogelijk resultaat te verkrijgen.

Overtollige huid en vet worden tijdens de ingreep zorgvuldig verwijderd en de buikwand wordt zo nodig verstevigd. De huid wordt in verschillende lagen gesloten met verteerbare (“resorbeerbare”) draadjes. De navel wordt weer op z’n plaats gebracht en ingehecht.

Er worden twee tot drie wonddrains achtergelaten om de eerste dagen het wondvocht te laten afvloeien. De drain wordt door de thuisverpleegkundige verwijderd indien het debiet per 24 uur kleiner is dan 30cc.

Kostprijs: afhankelijk van de uitgebreidheid van de liposuctie

Post-operatieve zorgen

De pijn ten gevolge van de ingreep is meestal goed onder controle te krijgen met paracetamol en ibuprofen. U zal voelen dat de buikhuid opgespannen is, en indien ook de buikwand werd verstevigd, ervaart u een knagend gevoel op de middellijn. De eerste dagen moet u het kalm aan doen. Heffen van zware voorwerpen en sport wordt afgeraden gedurende zes weken. Die tijd wordt een elastische buikband gedragen ter versteviging.

Er wordt een afspraak gemaakt 10 à 14 dagen na de operatie. Hierbij worden de wondnaden gecontroleerd en wordt de littekenbehandeling besproken.

Oorlelcorrectie

Indien de huid van de oorlel geheel of gedeeltelijk is doorgescheurd, kan een oorlelcorrectie worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Het is een korte pijnloze procedure, met een zeer vlot herstel.

Kostprijs: vanaf € 400

Liposuctie of liposculptuur

Ten gevolge van hormonale factoren en erfelijke aanleg kunnen op bepaalde plaatsen, zoals onderkin,  hals, buik, heupen, rug, oksels, billen, bovenbenen, knieën, onderbenen) meer vetcellen aanwezig zijn dan normaal. Bij een liposuctie en liposculptuur wordt door middel van cannules (holle buisjes) het vet weg gezogen. De plaatsen waar meer of minder vet wordt weggenomen worden op voorhand in staande positie afgetekend, zodat het vet gesculpteerd wordt, vandaar de term “liposculptuur”.

Kleine zones of beperkte vetophopingen kunnen onder plaatselijke verdoving worden weggezogen. Grotere gebieden worden beter onder algehele narcose behandeld. Dit kan in daghospitaal gebeuren.

Kostprijs: van € 600 EUR – € 4000

U bent onze prioriteit.