vriesdonk beeldmerk

Laser

De praktijk beschikt over verschillende laser-, ultrasone – en lichtapparatuur voor uiteenlopende indicaties.

Het hypermodern Harmony XL lasertoestel biedt tal van mogelijkheden. Lasertherapie wordt gebruikt in de esthetische geneeskunde (huidvernieuwing, huidverstrakking, collegeenstimulatie, ouderdomsvlekken, lipaugmentatie, Clearlift, …), maar ook voor het behandelen van vasculaire aandoeningen (zoals Rosacea), en het verwijderen van tatoeages. Vaak zijn verscheidene behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen, en is het aantal behandelingen individueel verschillend.

De Femilift- CO2 laser wordt ingezet voor verjonging van de opper- en onderhuid van het gelaat, maar kan ook worden gebruikt voor vaginale toepassingen, zoals urinaire incontinentie, vaginale droogte en vaginale verstrakking.

Ulthera of Ultherapy® biedt een veilige ultrasound behandeling voor het liften en strakker maken van de huid – zonder operatie of hersteltijd.

Ultherapy® gebruikt de kracht van ultrasound om de aanmaak van collageen te stimuleren door minieme brandwondjes in de onderhuid. In tegenstelling tot lasers, radiofrequentie, operaties en andere behandelingstechnieken is Ultherapy® een niet-chirurgische methode die het huidoppervlak intact laat en op de juiste diepte (1,5mm, 3mm, of 4,5mm) en met de juiste temperatuur (65°C) de juiste hoeveelheid ultrasonen afgeeft. Het is het enige niet-invasieve apparaat dat door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd voor het liften van de huid in de hals, onder de kin en bij de wenkbrauwen en ook voor het verbeteren van fijne lijntjes en rimpels in de decolleté.

 

Huidverjonging en Huidvernieuwing: de Erbium en Erbium-light Laserbehandeling (iPixel Erbium 2940nm)

De Erbium Laser kent vele toepassingen. Deze lasertechniek is gebaseerd op het maken van heel fijne gaatjes in de huid die door het lichaam zullen hersteld worden. Dit gebeurt op een zeer gecontroleerde manier, waardoor de pijn door de meeste patiënten zeer goed verdragen wordt. Door de behandeling enkele keren te herhalen wordt in feite heel de huid “vernieuwd”. De huid zal enkele dagen roze-rood verkleuren tijdens het helingsproces. Het grote voordeel aan deze techniek is, dat zowel de bovenste huidlagen worden vernieuwd, als een bijzonder grote stimulatie wordt gegeven aan de onderliggende huidlagen (collageenstimulatie) zodat de huid strakker zal aanvoelen.

Combinatie met facelift en fillers. Heel vaak wordt een Erbium Laserbehandeling gecombineerd met een facelift en/of halslift. Een chirurgische hals/facelift gaat immers de structuur van de huid niet verbeteren. Daarom gaan chirurgie en laser-behandeling vaak hand-in-hand. Hetzelfde geldt voor behandeling met fillers. Eens het volume is teruggegeven aan het gelaat, is het vaak wenselijk om ook de huidstructuur verder te vernieuwen en te verfraaien. Dit is perfect mogelijk met een Erbium laser-behandeling.

Behandeling van littekens. Gezien zowel de opperhuid als de onderhuid worden vernieuwd en gestimuleerd, kan de Erbium Laser worden ingezet ter behandeling van littekens, zoals die ontstaan na acné. Dr. Peeters is lang actief geweest in de littekenraadpleging van het Academisch Ziekenhuis in Maastricht, en kan met u alle opties bekijken voor de behandeling van uw littekens.

Voor jong en oud. De nieuwe Harmony-XL laser staat toe om zowel jonge als oudere patiënten een behandeling op maat te geven. Bij de jonge patiënt, zal geopteerd worden om de opperhuid slechts minimaal te verjongen, maar wel een stevige collageen-boost te geven. Bij de oudere patiënt wordt geopteerd om de oneffenheden en rimpels in de opperhuid krachtig aan te pakken, alsook het collageen in de onderhuid te stimuleren.

Huidverstrakking: de High Power Q-switched Nd:Yag Laser (1064nm Nd:Yag)

Vele patiënten consulteren met de vraag naar huidverstrakking, terwijl de opperhuid nog maar weinig tekenen van veroudering vertoont. In die gevallen kunnen we uitsluitend werken op de onderhuid, door het collageen te stimuleren met een YAG-laser.  Deze procedure wordt Clear-lift genoemd.  Stimuleren van collageen vergt tijd, en verschillende behandelingen zijn nodig.  Patiënten met een beginnende huidverslapping zijn ideale kandidaten. De huid blijft perfect intact, en patiënten hoeven dus hun activiteiten niet te onderbreken tijdens de behandeling.

Rosacea en Couperose

IPL-behandeling: Intense Pulsed Light (IPL) met golflengte 540nm wordt geabsorbeerd door de rode kleur van de aangetaste huid.  Door die absorptie, slaan de kleine bloedvaatjes dicht. Het lichaam zal trachten de bloedvaten te herstellen. Omdat de behandeling erop gericht is, de bloedvaatjes en de rode kleur juist aan te pakken, zal de behandeling twee maal herhaald worden.  Na de behandeling zal de huid wat zwellen. Ook de “wallen” onder ogen kunnen na de behandeling enkele dagen wat opzwellen.  Omdat de Harmony-XL een gekoelde IPL is, is de behandeling veel minder pijnlijk dan vroeger het geval was.

Verwijderen tatoeages

Vele patiënten consulteren met de vraag naar het verwijderen van tatoeages. Dit is in vele gevallen mogelijk met de High Power Q-switched Nd:Yag Laser (1064nm Nd:Yag). Het aantal behandelingen nodig voor het verwijderen van een tatoeage, is op voorhand niet te voorspellen. Dit hangt niet enkel af van de grootte van de tatoeage, maar ook van de inkt die werd gebruikt, alsook de diepte van de tatoeage. Ondanks het feit dat verscheidene lasersessies nodig zijn, wordt de behandeling door vele patiënten bijzonder gewaardeerd.

Ouderdomsvlekken

IPL-behandeling: Intense Pulsed Light (IPL) met golflengte 570nm wordt geabsorbeerd door de bruine kleur van het ouderdomspigment. Door die absorptie, zal de bruine vlek eerst donkerder worden en vervolgens verdwijnen. Ook bij deze licht-behandeling wordt aangeraden de behandeling één of twee keer te herhalen om de laatste restjes pigment weg te flitsen. In de weken volgend op de behandeling wordt intense blootstelling aan UV-licht afgeraden.

Femilift

Alma FemiLift is een hypermoderne laser die gebruikmaakt van CO2-technologie om optimale zorg te verlenen voor verschillende vrouwelijke cosmetische en functionele problemen. De geleidelijke verhoging van de temperatuur van de vaginawand met behulp van de gefractioneerde laser bevordert de aanmaak van collageen en elastine. Zo helpt de Femilift voor het strakker maken van de vagina, stressincontinentie, vaginale droogte en terugkerende infecties, post-menopauzale atrofische vaginitis, en revalidatie na bevalling.

De procedure is snel, pijnloos en volledig veilig en biedt een zeer effectief resultaat. Het is een veelzijdige oplossing waarmee medische behandelaars verschillende vrouwelijke indicaties snel en effectief kunnen behandelen.

Om de behandeling te kunnen uitvoeren, schaft u eenmalig een probe aan. Dit buisje wordt over de laserkop geschoven en is voor u persoonlijk, zodat de behandeling zo hygiënisch mogelijk in zijn werk gaat. Deze probe kan in de kliniek worden aangekocht.

Meer informatie over de Femilift vindt u op: https://almalasers.nl/alma-products/femilift

Net zoals onze huid veroudert, neemt ook de kwaliteit van de slijmvliezen af. Ter hoogte van de vagina kan dit tot vervelende problemen leiden. Het verouderingsproces van de vagina kan in een stroomversnelling komen wanneer het lichaam hormonaal in de war is – bijvoorbeeld in de overgang of tijdens/na een zwangerschap. De Femilift is gemaakt om deze klachten te verminderen, soms zelfs geheel weg te nemen.

Om het gewenste resultaat te bereiken, wordt de behandeling minimum 3 keer uitgevoerd. Tussen de behandelingen zit 4 tot 6 weken. Het is aan te raden één keer per jaar terug te komen, om de slijmvliezen opnieuw een collageenboost te geven.

Menopauze en de vagina.

Meer dan de helft van de vrouwen ervaart tijdens het leven vaginale klachten, zoals vaginale droogte of vaginale atrofie. Dit kan optreden door de vermindering van de hormoonproductie na de overgang. Daardoor treden er veranderingen op in de slijmvliezen en het bindweefsel van de vagina. Dit betekent dat de vaginahuid droger, dunner en fragieler wordt. Daarnaast kunnen ook de elasticiteit en stevigheid van de vagina afnemen en kan de vagina vatbaarder worden voor vaginale infecties. Deze klachten kunnen zorgen voor pijn tijdens geslachtsgemeenschap en een nauwer wordende vagina.

De laser stimuleert de opbouw van collageen en verbetert de slijmvliezen van de vagina. Daardoor wordt de vagina verstevigd en raakt ze beter doorbloed. De elasticiteit verbetert, en de vagina wordt makkelijker vochtig waardoor de seksuele prikkeling verbetert.

Urineverlies

Een andere, vaak voorkomende, vaginale klacht, is stressincontinentie bij lachen, niezen, hoesten en sporten.

Veel vrouwen denken dat stressincontinentie alleen voorkomt bij oudere vrouwen, terwijl dit heel frequent bij jonge moeders voorkomt! Door een Femilift-CO2-behandeling krijgt de urinebuis meer steun, wordt de vaginawand dikker gemaakt en de bekkenbodem versterkt. De klachten van stressincontinentie nemen sterk af, en verdwijnen in sommige gevallen zelfs volledig.

CO2 huidverjonging

De CO2 laser wordt gebruikt voor het verminderen van rimpels, littekens  (bv. na acné) of bij een grove, verweerde huidstructuur. Deze behandeling verbetert de huidstructuur en geeft nieuwe elasticiteit.

De CO2 laser kan op verschillende manieren de huid verjongen. Wij maken vaak een combinatie van een gefractioneerde PIXEL techniek en een paintbrush techniek. De pixel zal kleine gaatjes maken in de huid en heel veel warmte in de onderhuid achterlaten. Deze warmte zal in de uren en weken na de behandeling zorgen voor meer collageen en elastine in de huid. Hierdoor zal de huid elastischer, jonger en gezonder aanvoelen. De paintbrush techniek die we nadien toepassen, zal de huid oppervlakkiger verjongen, waarbij fijne rimpeltjes en kleuroneffenheden worden aangepakt.

Deze nieuwste generatie CO2 laser is dus niet zo aggressief als de oude modellen. Het herstel is veel vlotter omdat het “gefractioneerd” is, wat wil zeggen dat er tussen de kleine wondjes die gemaakt worden, steeds een stukje gezonde huid aanwezig blijft, van waaruit de heling kan verlopen. We zien dan ook veel minder problemen met de nieuwe CO2 lasers.

Ultheraphy® huidverjonging

• Een jong en fris uiterlijk zonder operatie? Het kan! Met Ultherapy® is er geen chirurgische ingreep nodig om milde wenkbrauwptose te behandelen of de verslapte huid in de hals en in het gezicht en fijne lijntjes in je decolleté te verminderen. Deze innovatieve techniek die gebruik maakt van geluidsgolven stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen. Hoe meer elastine en collageen, hoe strakker en fijner de huid aanvoelt.

Ultherapy® maakt gebruik van micro-gefocuste ultrasone-energie om de huid op natuurlijke wijze te liften en strakker te maken. Het huidoppervlak blijft onbeschadigd. In de onderhuid worden heel kleine brandwondjes gemaakt. Deze wondjes herstellen, waardoor weer meer collageen en elastine worden aangemaakt. Soms is er een milde roodheid die enkele uren na de behandeling aanhoudt, maar verder is er helemaal geen hersteltijd. Na de behandeling wordt dus nieuw onderhuids weefsel aangemaakt, dus het is meestal 3 à 4 maanden wachten op het resultaat.

Permanente ontharing

De Soprano Ice Platinum laser wordt gebruikt als ontharingslaser. Ongewenste haargroei ter hoogte van gelaat, oksels, bikinilijn, benen wordt efficiënt aangepakt met deze moderne technologie.

Alma Lasers wordt al 10 jaar lang regelmatig bekroond voor zijn succes. Wij hebben in onze kliniek de Soprano ICE Platinum, een speciaal platform van 2016 met drievoudige diode-technologie. De Platinum-versie combineert 3 lasergolflengten in één innovatief handapparaat en kan dus doelgericht verschillende weefseldiepten en anatomische structuren binnen in de haarfollikel behandelen.

De Soprano ICE Platinum biedt de veiligste en meest veelzijdige behandeling voor ontharing die er momenteel is.

U bent onze prioriteit.